Zone 2: Moestuin, voedselbosje en kippen

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

In zone 2 hebben we de moestuin. Hier produceren we het overgrote deel van de groenten die we in een jaar nodig hebben. We telen op groentebedden van 80 cm breed en werken biologisch en zonder te spitten. We hebben drie tunnelkassen die we gebruiken voor de opkweek van planten, seizoensverlenging en het telen van zomergewassen zoals tomaten, komkommers en paprika’s.

In zone 2 lopen ook onze kippen. De kippen hebben een verplaatsbaar hok zodat we ze regelmatig een nieuwe wei kunnen geven. Hierdoor hebben ze altijd toegang tot vers groenvoer en insecten, en kan de wei weer herstellen van de invloed die de kippen hebben. De kippen produceren het hele jaar meer dan genoeg eieren voor ons gezin.

In zone 2 staat ook een klein voedselbosje van 125 m2 die in 2012 is aangelegd om ervaring op te doen met het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van een permacultuurtuin. Hier staan verschillende fruit bomen en struiken(o.a. Moerbei, krentenboom, mispel en japanse wijnbes) en eetbare planten(o.a. brave hendrik, aardpeer, roze winterpostelein, rabarber en verschillende kruiden).

Zone 2